Sidor

torsdag 29 september 2011

Socker bebis


Har köpt mig en liten bebis form,
så alla som ska ha dop/namngivelse nu kan ni få en riktigt söt tårta! :)
Visst ser den verklig ut? Men den är faktiskt gjord i sockerpasta.

lördag 24 september 2011

Pie pops and more

Hej alla!

Denna veckan har det verkligen blivit massa bakat! Min bror William fyllde 19 förra förra helgen. Men då var alla i familjen sjuka så vi flyttade firandet till i går istället.
Det finns så många recept och olika sorters idéer jag vill testa på, så när någon fyller år försöker jag hinna med så mycket som möjligt. Denna gången blev det verkligen mycket, alla godsaker fick jag inte ens tid att fota. Men har har vi några av alla goda och vackra bakverk!

Pie pops är precis som det låter, en paj på en pinne. Inte bara är de sötare och roligare att äta på pinne, man får också smaska på många fler smakvarianter. Dessa små rackare är super enkla att baka, så jag måste bara slänga med receptet så ni kan testa själva:

100 gram smör, rumstempererat
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
3 msk iskallt vatten

Blanda ihop vetemjöl, salt och smör. Tillsätt lite vatten i taget och arbeta raskt i hop till en deg. Ställ i kylskåpet i ca 1 h. Kavla sedan ut degen (enklast mellan två bakplåts papper) ganska tunt. Tryck sedan ut cirklar med en pepparkaksform. Lägg en pinne och valfri fyllning på en cirkel. Lägg sedan en cirkel ovanpå och tryck ihop kanterna med en gaffel eller klubbpinne. Pensla på ägg och ställ in i ugnen på ca 190 grader i 12-15 min (tills de fått en fin färg).

Fyllningarna jag har valt är:
  • Jordgubbssylt
  • Blåbär med socker
  • Äpple, kanel, choklad och mandelmassa
Tänk på att pajskalet inte innehåller något socker så sockra på fyllningen extra mycket och till sist behövs en skål vaniljsås, att doppa i.






Utöver mina vackra pops har jag också bakat en morotskaka, receptet är från Leila Lindholm så det är bara att googla så får ni upp det, super gott vill jag lova! W:et har jag gjort i vit choklad som jag färgat med guldfärg.




Sist (och minst) har vi otroligt söta cupcake balls. Dessa hittade jag i boken Cake pops av Bakerella. De ser kanske ganska komplicerade ut, men allt som krävs är lite tålamod och bra choklad. Inuti är de fyllda med morotskaks smulor som blandats med frostingen. Jätte gott!




I morgon ska jag dra upp till Stockholm för att springa Lidingöloppet, wish me luck!

måndag 12 september 2011

Farfars tårtor

Hej allihop,
Här kommer bilder på tårtorna till Farfars begravning. Begravningen var jättefin, men sorlig. Hoppas att man inte behöver gå igenom något sådant igen på ett bra tag.

Tårtorna hade ljusa bottnar och två stycken var fyllda med päronmousse och chokladmousse, tre stycken var fyllda med hallonmousse, vitchokladmousse och lemoncurd. Huvudtårtan (den med rosor) var täkt med marsipan och resten var täckta med sockerpasta. Min Farfar var nämligen galen i marsipan, det var det bästa han visste. Så självklart skulle hans tårta vara med marsipan och ha hans favoritblomma (röda rosor) på.




fredag 2 september 2011

Belöning

Nu kände jag att guuud vad duktig jag varit denna veckan, tränat varenda dag!
Så helt plötsligt bestämde jag att det blir en sväng förbi maxi efter jobbet för att köpa noblesse och center.
Vad ska jag nu ha det till?
JO, min underbara faster Jessica introducerade världens godaste kakrecept för mig. Så ikväll frossar jag i Jessicas Centerkakor. Det är egentligen inte hennes egna recept, men för mig är det Jessicas Centerkakor ;)
Här har ni en länk till receptet på Jessicas blogg

(Bilden är också snodd från Jessicas blogg)

Bottnar upp till halsen

Hejhej!

Nästa tårtprojekt är redan i full gång. Men denna gången är det kanske inte riktigt med samma glädje för bakningen som annars.
Min farfar har nyss dött och jag ska baka tårtorna till hans begravning. Jag kände att det var något jag ville göra för min farfar.

Så om en vecka ska jag ha bakat 6 tårtor, så många har jag aldrig bakat till en och samma dag. Men jag tror det kommer gå bra. Har börjat baka och frysa in tårtbottnar så allt sånt är klart innan.

Så kika in nästa vecka så får ni se farfars (förhoppningsvis fina) tårtor :)