Sidor

onsdag 22 juni 2011

Franska synder

Då har man bakat macarons för första gången, det var inte så svårt (trodde att jag skulle misslyckas totalt med degen), de blev helt perfekta! Super goda också, har aldrig smakat macarons innan men guuud så gott!

Tanken var att jag skulle göra tre olika, hallon, citron och choklad. Men min lillasyster hade ätit upp alla hallon så den röda är vanilj. Att färga marängen var inte heller så lätt som jag trodde, nästa gång får jag använda mycket mer pasta färg.









tisdag 21 juni 2011

Makaroner?

Hejhej!
Köpte lite smått och gott från Strössel & Annat och tänkte testa på att baka macarons för första gången, får se hur det går. De verkar vara svåra att lyckas med.

torsdag 9 juni 2011

GRATTIS MAGNUS.. i förskott!

Imorgon packar vi ihop oss och drar nord öst till Motala. Så därför fick Magnus sin födelsedags tårta idag i stället. Någon som gissade på en Jägermeister tårta? ;)

Grattis min favorit, du är bäst!



Tårtan är fylld med skogsbärsmousse, färska hallon och stracciatellamousse. Den är spacklad med chokladsmörkräm och locket är vit marsipan. Dekorationerna har jag gjort i SP, text och det svarta på hjorten är gjort med en svart penna (ätbart).

Torsdag

Shoppade lite små saker på tårtdecor igår, min extra pappa fyller år på lördag och eftersom jag är uppe i Motala och cyklar vätternrundan får vi fira honom lite imorgon innan jag och syrran drar. Så om ni lägger ihop bilderna nedanför kanske ni kan lista ut vad jag tänker göra för tårta, någon som vågar gissa?




Här har ni några av mina inköp från igår

Lila pasta färg

Modelleringskniv

Hallonmousse, köpte även vitchoklad och stracciatellamousse

Cupcakesformar


tisdag 7 juni 2011

Rainbow

Denna tårtan bakade jag för ett tag sedan, väääldigt många lager. Den blev lite vinglig men oerhört god :)



fredag 3 juni 2011

Student

Här har vi tårtor och cupcakes till min lillebrors student i onsdags. Första klädda tårtan jag gjort så döm mig inte för hårt ;)

Först har vi choklad cupcakes med bitar av hasselnötter och vit choklad. Philadelphia frosting med chokladsmak och ett lock i SP (sugerpaste).


Sen har vi vanilj cupcakes med en hallonkompott fyllning, vanilj och marshmallow frosting.

Tårtorna har ljusa bottnar, ett lager med vaniljmousse, ett med jordgubbsmousse och färska jordgubbar. De är klädda med vanilj smörskärm och täckta med vit marsipan. Dekorationerna är gjorda i marsipan och SP.

Jag svärde oavbrutet över tårtlocken, köpte färdiga tårtlock på Maxi eftersom jag inte tänkte på att beställa marsipan. Det var omöjligt att "dra ut kanterna" de bara sprack och det fick döljas på flera ställen av SP blommor..

Min bror William gjord i SP, öisare som älskar öl (helst Älg öl).

This is the start of something good

Nej men hej!
Här är alltså starten på något helt nytt för mig, en alldeles egen hemsida/blogg om mina bakverk/kakor/tårtor/cupcakes/cakepops och mycket mycket mer (förhoppningsvis).

Mitt intresse för att baka började för kanske två år sedan, men då inte i någon större skala. Cupcakes två gånger om året, någon kladdkaka i mellan åt. Det är först nu jag börjat baka "på riktigt" och denna veckan bakade jag min första riktiga tårta vilket gav mig stående ovationer på studentskivan och lovord som "du borde öppna ett konditori! Vi måste beställa vår studenttårta av dig nästa år". Njaa öppna konditori är kanske lite att ta i, men jag kan ju i alla fall starta en hemsida där det finns bildgalleri, meny och prislista så jag kan ta emot beställningar och även få blogga lite om min nya hobby.

Att starta upp sidan kanske kommer ta lite tid, men var tålmodiga! Detta ska bli så kul och jag brinner verkligen för tårtbakandet.